Dinsdag 10 april 2007 (Bangkok)

Vanmorgen zijn we geland rond 6.20 uur. De vlucht was goed, een klein beetje turbulentie en “goed eten”. Op het vliegveld eerst richting de bagageband. Voordat we hier naartoe mochten, moesten we eerst nog door de paspoort/immigratiecontrole. Dit was zo geregeld, dus direct door naar die band om de koffers op te halen. Kom je daar aan, staat de band stil. Een deel van de koffers ligt nog op de aanvoerband, waar wij dus niet bij konden komen. Maar eerst een kijken wat er dan wel is. Onze grote en kleine koffer liggen netjes op de band, maar de beauty-case is nergens te vinden. Gelukkig komt er personeel aan die de band weer repareerd, maar waar blijft ons laatste deel van de puzzel.  Jawel, als laatste komt dan toch de beauty-case in het vizier en kunnen we door. In de ontvangsthal zoeken we naar een bordje met FOX erop. “Parkiet” wacht ons al op en stuurt ons door naar Huub, onze nederlandstalige reisgids voor de complete reis. Onze naam wordt afgevinkt en we lopen met de hele groep naar de bus. Als iedereen zit gaan we onderweg naar ons hotel “Grand China Princess”. Onderweg vertelt Huub verschillende dingen over Thailand en over haar gewoontes. Onder andere het Thaise nieuwjaar genaamd “Songkran”. Dit feest wordt uitbundig gevierd; het elkaar natgooien met water staat hierin centraal. Of het nu met een bekertje of met een hele emmer is, de toerist is het haasje. Ook komt onze Thaise gids (Parkiet) nog even aan het woord.

Aangekomen bij ons hotel worden we op de foto gezet en krijgen we een welkomstdrankje. Na nog geen 30 minuten konden we naar onze kamer (op de 11e verdieping middenin Chinatown) om hier even bij t komen van onze jetlag. Rond een uur of 12 lokale tijd verzamelen we beneden in de lobby en gaan we met bijna iedereen lunchen aan de Chaopraya-rivier. We lopen met de groep van het hotel naar de rivier langs de overvolle straten. Wat een smog en wat een bedrukkende hitte hier zeg. Na de lunch stappen we met deze groep op de boot en krijgen we een rondvaart door Bangkok. Onderweg komen we veel woningen tegen die aan/in de river staan (op palen). We stoppen ook nog even bij een tempel (Wat Arun) die helemaal belegd is met chinees porselein. Dan is het weer tijd om terug te gaan naar onze lunchstek vanaf waar we vertrokken waren. Rond 15.45 uur kopen we in het hotel nog even een telefoonkaart om naar huis te bellen. Als we dit gedaan hebben, gaan we terug naar het hotel en springen onder een verkwikkende douche (Lekker!!).

En toen op naar de meeting. Waar wij informatie hebben gekregen over de vele excursie’s. Daarna is het tijd voor het avondeten. Dit eten vonden de meeste mensen een stuk beter dan de lunch van vanmiddag. Daarna even dit verhaal op internet gezet en nu snel naar bed. Morgen moeten we vroeg op!

8 Responses to “Dinsdag 10 april 2007 (Bangkok)”

 • niels says:

  He guppekoppen.

  Zo te zien hebben jullie het wel naar jullie zin daar. Hier gaat alles redelijk. Weer een echo gehad en die was perfect.

  Nu het slechte nieuws. Marleen haar contract wordt niet verlengd, dus eind mei heeft ze geen werk meer. Best wel balen, want niemand neemt een zwangere vrouw aan. Ik ben er wel van overtuigd dat Marleen ander werk gaat vinden, maar het is toch wel een behoorlijke domper. Vooral voor Marleen kwam het als een donderslag bij heldere hemel. Marleen en ik hebben afgesproken dat we lekker van haar zwangerschap gaan genieten en dat we dan wel zien wat er op haar pad komt.

  Nog veel plezier daar en tot de volgende maand.

  Niels

 • Ron e.a. says:

  Hey jongens,

  eeeindelijk een berichtje van deze kant vd familie. Ik heb zelf nogal een drukke en turbulente week gehad en was helemaal vergeten dat jullie mij het blogadres hadden verteld toen ik bij jullie was. Dus ik zat nog min of meer te wachten totdat jullie de url zouden mailen.. Dusss..

  Maargoed, hoop dat jullie inmiddels veel toffe dingen hebben gezien en ook nog een beetje aan relaxen toekomen! Nog heel veel plezier daaro!

  ps. Ik vind Parkiet wel een interessante naam voor een gids 😉

 • niels says:

  He spleetogen,

  Hoe gaat het daar met jullie?. Op teletekst lezen we alleen maar overstromingen in Thailand. Ik hoop dat jullie het beter hebben en niet teveel regen. Maar Thailand is groot dus het zal wel meevallen.

  Nog veel plezier en de groeten daar.

  Marleen en Niels en…..

 • Maurice says:

  He wereldreizigers , hoop dat jullie een beetje genieten en dat bjorn niet overal steeds blijft staan omdat hij weer zonodig een foto moet maken.

  hier gaat alles nog steeds prima en is het nogrustig.

  ps. balen marleen en niels , maar er komt vast wel weer wat, sterkte ermee en geniet van de zwangerschap

 • pa en ma says:

  Hallo kindertjes,

  Hoe is het daar met jullie. Werken jullie nog een beetje aan ons nageslacht in dat warme land of komt dat er niet van. Blijven oefenen zeggen we dan altijd. We hopen dat jullie nog vele leuke dingen gaan doen daar en dat jullie deze blog eindelijk eens bijwerken, want dan blijven we op de hoogte. De groeten uit Almelo.

  Pa en je moeder

 • Joke says:

  Hoi Rozemarijn en Bjorn,

  Wat leuk om jullie belevenissen te bekijken.
  Nog hartelijk dank voor de leuke kaart voor mijn verjaardag.
  We zijn afgelopen zondag nog bij Mathilde, Marcel en de kinderen geweest.

  Frans is nu een paar dagen in het buitenland en komt woensdag weer
  thuis. Hij heeft dan ’s avonds meteen weer een vergadering (druk, druk, dat baasje.)

  Hartelijke groeten, ook namens Frans en geniet er maar van!

  Joke.

 • Harold says:

  Veel oefenen daro…

  Elly: Telt dat oefenen van het nageslacht ook van mij?

  gr
  Harold

 • Bjorn says:

  Alles is hier ok. Die overstromingen daar hebben we niets van gemerkt. Die zijn in het zuiden van Thailand waar we het einde van de vakantie pas zijn. Er was een kleine tsunami in de rivier volgens onze gids.

  Leuk om al die reakties zo te lezen en laat ze maar binennstromen 😉 Haha, lekker dubbelzinnig.

  Marleen ontzettend balen zeg. Maar wie weet wat er nog op jou pad komt.

  Groetjes Bjorn en Rozemarijn

  P.s. Pa en ma, het is hier wel erg warm hoor. plak plak 🙂

Leave a Reply

Search
Categories
Archives