Woensdag 11 april 2007 (Bangkok)

Vanmorgen ging om 6.30 uur de telefoon. “This is your wake-up call”. Dat is wel vroeg zeg op je vakantie! Vannacht hadden we allebei slecht geslapen (waarschijnlijk de jetlag) en Rozemarijn die heeft besloten om vanmorgen maar niet mee te gaan met de excursie naar “Wat Pho” en het koninklijk paleis. Dus Bjorn kon alleen gaan ontbijten en Rozemarijn draaide zich nog even lekker om. Bij het ontbijt aangekomen heerlijk gegeten en hierna op naar de lobby waar al een aantal mensen stonden te wachten. Rond 08.00 uur vertok Bjorn, met de rest van de groep, richting de eerste excursie. “Wat Pho” de oudste tempel van de stad herbergt een gigantisch liggende boedha van 47 meter lang. Na hier verschillende tempeltjes en andere bezienswaardigheden te hebben gezien is Bjorn met de rest van het reisgezelschap richting de bus gegaan om door te rijden naar het koninklijk paleis……Ondertussen in het hotel is Rozemarijn al wakker geworden en heeft zich klaargemaakt voor het ontbijt. Rond 08.30 uur zat ze ook lekker te smullen aan het ontbijt, net zoals Bjorn een goed uur daarvoor. Na een klein uurtje is Rozemarijn Bangkok gaan verkennen en heeft ze alvast wat te eten gehaald voor de lunch. Op een gegeven ogenblik begon het erg hard te regenen. Alle Thaise kooplieden, aan de kant van de straat, waren in rep en roer. Hun waar werd nu nat en dus begonnen ze alles snel af te dekken…….

Ondertussen bij het koninklijk paleis, heeft Bjorn met de groep al een deel van het paleis gezien en is onderweg naar “Wat Pra Keo”. Dit bevind zich ook tussen de muren van het koninklijk paleis bevind. Hier begint het ook ineens ontzettend hard te regenen. Alle toeristen verschuilen zich onder de overkapping die de muurschilderingen beschermd tegen weersinvloeden. Het blijft maar regenen en de groep besluit om de regen te trotseren om naar de Emerald boedha te aan die zich in de “Wat Pra Keo” bevind. Als de groep daar aankomt, moet iedereen de schoenen uitdoen voor we naar binnen mogen gaan. Als we eenmaal binnen zijn, gaan we langs de boedha. Zodra we naar buiten gaan, is het gelukkig weer droog.

Ondertussen ergens in de straatjes van Bangkok helpt Rozemarijn een Thaise vrouw haar koopwaar al te dekken. Als het weer droog is, loopt ze terug richting het hotel om lekker te gaan zwemmen en te gaan zonnebaden.

Ondertussen bij het koninklijk paleis wordt de groep bijeen geroepen en vertrekken we erichting de Chaopraya-rivier om naar onze volgende excursie te gaan; lunch Riversideboot. Onderweg horen we dat de boot aangemeerd ligt en niet gaat varen. Dat is wel jammer. Hier hebben we lekker gelunched en zijn voldaan teruggegaan naar het hotel.

Bij het hotel aangekomen ging Bjorn op zoek naar Rozemarijn. Ze was niet beneden in de lobby, niet op de kamer. Dan maar eens kijken bij het zwembad. En jaaa hoor, daar lag ze dan lekker in de zon. Nadat Bjorn zich had omgekleed zijn we lekker gaan zwemmen op de 23e verdieping in ons hotel met uitzicht over Bangkok. Hierna ons lekker gedouched en klaargemaakt voor onze volgende excursie deze dag. Een stadsrit met daarna een diner in het hoogste gebouw van Bangkok, de Bayoke Tower. Voldaan gaan we terug naar het hotel en hierna lekker naar bed.

Leave a Reply

Search
Categories
Archives