Donderdag 12 april 2007 (Bangkok)

Vanmorgen werden we opnieuw wakkergemaakt om 06.30 uur. Ons vervolgens klaargemaakt en op naar het ontbijt. Waarom gaan we er nu weer zo vroeg uit…..we gaan op de fiets door Bangkok. De Nederlander Co van Kessel lichtte ons in hoe hij er toe was gekomen om door Bangkok te fietsen en hoe lang hij het al deed. Na wat verdere uitleg hoe we moesten fietsen; dat we links moesten fietsen en nog wat andere zaken, zijn we richting de fietsen gelopen die zich in de parkeerkelder bevonden. Iedereen nam een fiets en we gingen op pad. Direct vanaf het hotel de drukken straat over en een klein steegje in. We gingen links en rechts door nog meer smalle steegjes en kwamen al snel op een indoor vismarkt terecht waar we met de fiets aan de hand door de smalen paadjes liepen tussen alle viskraampjes door. Hier werden we ook voor het eerst ingesmeerd met een mengsel van water en poeder ter ere van het Thaise nieuwjaar “Songkran”. We zulen hier later in Chiang Mai nog veel meer mee te maken krijgen, want hier komen we precies aan midden in dit grote feest dat 4 dagen duurt.

We hebben door verschillende kleinde steegjes gefietst en zin via verschillensde “Longtailboten” over het water vervoerd met fietsen en al. Eerst een gedeelte van het “nieuwe” Bangkok gezien en later een groot deel van het “oude” groende Bangkok gedaan. Alle mensen onderweg waren erg vriendelijk en we hebben zelfs nog ijs gekregen van een vrouw onderweg. Na ongeveer 4 uur gefietst/gevaren/gepauzeerd te hebben, waren we terug in ons hotel. We hebben ons snel even opgefrist en zijn toen samen met 8 andere jongeren boven in ons hotel gaan lunchen. Het werd bijna bij iedereen kipsate met teriyakisaus, omdat we niet echt wisten wat de rest was op de menukaart. Na een dikke drie kwartier kwam dan eindelijk het eten van vier van ons. De rest moest nog 5 tot 10 minuten wachten voordat zij het eten hadden. Na ons terug te hebben getrokken in onze kamer en ons te hebben opgefrist, zijn we weer naar beneden gegaan voor de volgende excursie “Siam Neramit”. Deze show laat de geschiedenis zien van de Thaise cultuur en haar culture schatten. De show is gericht op zowel locals als toeristen. De spectaculaire kostuums, de nieuwste technologieen, live olifant, magische illusies, acrobaten, speciale effecten, stunts en een meer dan duizend koppige cast maken de show tot een waar spektakel. We hebben er danook echt van genoten. Na de show weer op weg naar het hotel en rond 22.00 uur lagen we weer in bed…….

6 Responses to “Donderdag 12 april 2007 (Bangkok)”

 • niels says:

  He Bjorn en Roos,

  Zo te lezen vermaken jullie je prima daar. Plak er maar lekker op los met zijn tweetjes in die hitte. Het enige nadeel daarvan is dt je dan niet uitgerust terug komt, maar ja. We zullen de blog zoveel mogelijk blijven bezoeken en af en toe nog even een flauwe reactie plaatsen.

  Veel plezier nog

  PS enne zoals ze bij de Albert Heyn zeggen: Wel lekker blijven plakken he.

  Groeten Niels en Marleen.

 • pa en ma says:

  Hoi Roos en Bjorn. woensdag 18-04-07 10.10 uur

  Leuk om wat van jullie te horen en fijn dat jullie het naar je zin hebben.Geniet er nog lekker van want de helft zit er al bijna op.
  Jullie lekker niets doen en wij zitten in onze bouwkeet.

  Groeten Pa en Ma

 • Harold & Kirsten says:

  He Bjorn en Roos,

  zo te lezen hebben jullie het prima naar je zin daar!
  Geniet er lekker van. Lijkt me geweldig straks de foto’s van jullie avontuur te zien.

 • de meyertjes says:

  hallo luitjes, wat leuk dat we jullie zo per dag kunnen volgen zo te lezen is het wel een heel druk programma.ik wens jullie nog heel veel plezier en vanaf deze kant blijven we jullie in de gaten houden groetjes de meyertjes

 • Maurice says:

  hey people from the far east,

  heb je al een foto voor de maandwedstrijd meneer bjorn.

  als ik het zo lees kan ik niet wachten om de foto’s te zien.

 • Bjorn says:

  Nee helaas geen foto voor de wedstrijd. Gaat een beetje moeilijk hier met die computers.

Leave a Reply

Search
Categories
Archives