Vrijdag 13 april 2007 (Bangkok-Ayutthaya-Tak)

Vandaag vertrekken we uit ons hotel in Bangkok. Ook deze morgen weer een wake-up call om 06.30 uur. Ons snel klaar gemaakt, de koffers voor de rest ingepakt en deze buiten onze kamer gezet, zodat deze op konden worden gehaald door de bell-boy. Op naar het ontbijt. Na deze genuttigd te hebben, zijn we richting de balie gegaan beneden om ons uit te checken. Nadat iedereen dit ook had gedaan zijn we voor het laatst deze keer de voordeur van dit hotel uitgestapt en richting de bus gegaan, op weg naar Ayutthaya voor het vervolg van onze tour.

In Ayutthaya gaan we op bezoek n een van de zomerpaleizen van de koning, genaamd “Pang Pa In”. Ook hier moet, net zoals in de andere paleizen, je kleding voldoen aan de eisen, anders kom je niet binnen; je schouders bedekt, dus geen spaghettibandjes voor de vrouwen, lange of 3/4 broek en je voeten moeten bedekt zijn, dus geen slippers. Na rondgelopen te hebben op dit prachtige “landgoed”, waarin verschillende vijvers en landhuizen, mooie grote grasvelden met bomen geknipt als dieren zoals olifanten, tijgers enz., zijn we met de longtailboot doorgevaren naar de volgende tempel “Wat Chai Tamaram”. Deze tempel is ook bekent bij veel mensen in Nederland die afgelopen jaar “wie is de mol” hebben gevolgd. Hier werd de opdracht uitgevoerd waar men om de tempel moest lopen, over de muurtjes e.d., op aanwijzing van mesnen in de boot. Toch leuk om zo’n locatie dan ook een keer in het echt te zien. Vanaf hier gingen we met de bus richting onze lunchlocatie in Ayutthaya. Onderweg zijn we nog in een optoch terecht gekomen ter ere van het Thaise nieuwjaar het “Songkran”. Dit heeft aardig wat extra tijd gekost, maar we hebben ons kostelijk vermaakt in de bus met het kijken naar Thaise mannen, vrouwen, jongens en meisjes die elkaar natgooiden en elkaar met een wit-goedje besmeerden. Onze bus heeft het ook niet schoongehouden. Bij aankomst in Ayutthaya moesten we nog zeker 200 meter lopen voordat we bij onze lunchstek waren. Tsja, toen waren wij dus ook aan de beurt. Meer dan de helft was nat en/of had witte plekken op zijn/haar gezicht. Na de luch kwam Parkiet bij ons met de mededeling dat met +/- 5 min. de optocht met olifanten, muziek, “opa&oma” enz. bij onze lunchgelegenheid voor de deur langskwam, dus iedereen ging alvast naar buiten om hier een glimp van op te vangen. Na een deel van de optocht gezien te hebben, waarin de olifanten recht bij ons voor de deur ons nat gingen spuiten met hun slurf, zijn we snel teruggelopten naar onze bus. Ook de terugweg heeft net iedereen het droog kunnen houden. Op naar Tak en ons hotel. Onderweg nog even een stop gemaakt om naar de “Happy-Room” (WC) te kunnen en om even wat te drinken. Om 20.15 uur kwamen we aan bij ons hotel en zijn we direct doorgelopen naar de eetzaal voor ons avondeten. Deze was niet in buffetvorm, maar werd ons geserveerd oor het personeel. Een soepje vooraf en daarna rijs, verschillende schalen werden op tafel gezet met bijv.; kip met cashewnoten en ananas, gebakken stukjes vis met gekookte groentes in zout-zuresaus en gebakken vlees in teriyaki-saus. Onder het eten werden we toegezonden door een Thaise man in cowboy-kleren die dronken was en niet echt engels kon praten/zingen. Hij zong verschillende klassiekers. Na het diner maar snel naar bed gegaan, omdat de busreis deze dat toch al met al wel zwaar was geweest en omdat we er morgen weer vroeg uit moesten.

One Response to “Vrijdag 13 april 2007 (Bangkok-Ayutthaya-Tak)”

  • pa en ma says:

    Ik vind dat jullie er voor een vakantie wel vroeg uit moeten maar dan zie je ook nog eens wat.
    Wat die olifanten betreft stop er een in de koffer en neem hem maar mee.

Leave a Reply

Search
Categories
Archives