Zaterdag 14 april 2007 (Tak-Lampang-Chiang Mai)

Vanmorgen na het ontbijt rond 09.00 uur vertrokken richting Lampang. Onderweg hebben we nog even een tussenstop gemaakt, die niet bij de tour hoorde. We zijn gestopt bij een tempel kortbij Lampang. Onze Thaise gids wou namelijk graag nog even een offer brengen aan boedha, omdat vandaag het Thaise nieuwjaar eigenlijk begint. De vorige dagen waren dus nog maar een voorproefje van wat er zou gaan komen. Na bezichtiging van deze mooie tempel op een berghelling zijn we na een korte tijd doorgereden naar Lampang om daar onze lunch te nuttigen en daarna door te rijden naar de een lokale markt hier kort in de buurt. Rond 12.45 uur hadden we onze lunch genuttigd en zijn we doorgereden naar de lokale markt.

Deze markt is erg belangrijk voor de mensen die er in de buurt wonen, omdat zij daar ook hun spullen kopen. Maar natuurlijk is ook deze markst gedeeltijk op toeristen gericht. Rond 13.20 uur kwamen we hier aan en konden we op onze gemak deze markt overlopen om te kijken wat er allemaal verkocht werd. Er werden erg veel verschillende spullen verkocht; denk dan bijv. aan houtsnijwerk, kleding, vazen, speelgoed, aardewerk, hebbedingetjes, gebakken insecten en nog veeeel meer. Na deze markt gezien te hebben, zijn we doorgereden naar Chiang Mai (waar het nieuwjaar het hevigst gevierd wordt) om bij de “Wat Prathat Doi Suthep” de volgende tussenstop te houden. Deze tempel is erg belangrijk voor de Thaien en men moet deze tempel minimaal 1 maal in het leven bezocht hebben. Het was dan ook een drukte van heb ik jou daar. Deze tempel ligt op 1100 meter hoogte en geeft bij mooi weer een zeer mooi uitzicht over Chiang Mai. Na het einde van deze tussenstop zijn we doorgereden naar Chiang Mai zelf om af te worden gezet bij ons hotel. Nu konden we ons lekker even opfrissen voor het avondprogramma (een Noord-Thais diner met klassieke dansen). Dit diner was een aangename kennismaking met de Lanna-cultuur. Het diner werd geserveerd in een luisterrijke omgeving op een khantoke (= een laag rond tafeltje) en bestaat uit typische Noord-Thaise gerechten. Onder het eten kon je kijken/luisteren naar traditionel Noord-Thaise dans en muziek op handgemaakte instrumenten. Met een volle buik zijn we richting het hotel gegaan om ons bed op te zoeken en ons weer op te laden voor de dag van morgen. 

One Response to “Zaterdag 14 april 2007 (Tak-Lampang-Chiang Mai)”

Leave a Reply

Search
Categories
Archives