Zondag 15 april 2007 (Chiang Mai)

De maan gaat onder en de zon komt weer op….. een nieuwe dag breekt aan. Na het ontbijt reden we naar San Kampaeng en Borsang, 2 kleine plaatsjes niet ver van Chiang Mai vandaan en zagen hier verschillende “handicrafts”. We begonnen bij een grote edelstenengallerie waar ze een filmpje lieten zien hoe het vroeger ging en het nu gaat met het delven en bewerken van edelstenen. Hierna lieten ze ons in hun eigen werkplaats zien hoe zij hun sierraden en beeldjes maakten van verschillende edelstenen. Na dit alles worden we natuulijk doorgestuurd naar hun enorme winkel waar ze echt duizenden verschillende ringen, armbanden en andere sierraden hadden liggen die je kon kopen.

Na natuurlijk wat gekocht te hebben, zijn we met de bus doorgereden naar een zijdewinkel. Ook hier werden de produchten (dus de zijde) zelfgemaakt van de grondstoffen. Ze lieten de motjes, zijderupsen, coconnetjes en eht bewerkingsproces tot zijde zien. In de winkel die eraan vast zat, waar sjaals, blouses, nachtjaponnen, dassen en andere dingen lagen, hebben we niets gekocht en zijn naar de bus gegaan. Op naar de parasolfabriek waar ze alles nog met de hand maken. Toch wel leuk om een beeld te krijgen hoe ze deze in elkaar zetten. Helaas waren alle mensen, die ze normaal in elkaar zetten, thuis voor het Songkran. Wel kon je natuurlijk nog een parasol kopen als je wou. Ze hadden ze van verschillende doorsnedes. Dan nog even door naar een aantal kunstenaars die echt op alles een verftekening konden zetten. Verschillende mensen hebben iets op hun t-shirt laten zetten (zo ook Rozemarijn). Nu is het tijd voor de lunch. We gaan deze nuttigen in San Kampaeng. Bij het hotel aangekomen hadden we die middag nog vrij en zijn we lekker met de groep bij het zwembad gaan liggen. Huub adviseerde ons om bij Sizzlers te gaan eten, omdat ze daar een erg lekkere saladbar zouden hebben. Dus rond 16.45 uur hebben we een lokale (rode) taxi (lees: pickup met aparte overkapping, zodat deze op een minibus lijkt zonder achterdeur) aangehouden om ons naar Central (een groot winkelcentrum) te brengen. Hier bevindt Sizzlers zich. Helaas voor ons is de Tahise bevolking nog druk bezig met het Songkran-festival. Dit betekende onderweg in de taxi een nat pak halen, een groot waterfestijn recht voor Sizzlers en een reistijd van 45 minuten ipv de geschatte 5 minuten. Daar aangekomen blijkt sizzlers toch wel een goede keuze te zijn. We hebben lekker westers gegeten (hamburgers met friet en cola) en natuurlijk ook wat van de saladbar genomen. De terugreis richting het hotel ging voorspeodiger, omdat men na 18.00 uur niet meer met water mag gooiten en het hierdoor een stuk rustiger is op straat. We waren dus op tijd terug voor ons avondprogramma, het Simon Cabaret. Dit is een show opgevoerd door mensen van het “derde geslacht”, hij die zij wil worden. Door het optreden in deze show kunnen deze mensen geld verdienen om hun dure operaties te kunnen bekostigen. Een geslaagde show.

One Response to “Zondag 15 april 2007 (Chiang Mai)”

  • pa en ma says:

    Ga je op vakantie en eet je daar patat met hamburger dat kun je
    thuis toch ook wel krijgen.(maar toch wel lekker)
    Maar wat die show betreft geef die mensen 25,-en ze kunnen zich helemaal om laten bouwen.

Leave a Reply

Search
Categories
Archives