Maandag 16 april 2007 (Chiang Mai)

Vandaag de olifanten!!! Na het ontbijt vertrekken we naar een olifantenkamp zo’n 60 km buiten Chiang Mai waar we verschillende dingen gaan doen. Huub vertelt ons onderweg wat we gaan doen en vertelt ons ook wat over de Aziatische olifant. Bij het kamp aangekomen is er eerst even tijd om met de olifanten op de foto te gaan. Je kan worden opgetild door zo’n beest met zijn slurf. Je mag er gewoon bij gaan staan en er zelfs op gaan zitten. Dan is het tijd voor hun bad.

Er loopt een grote groep olifanten, met begeleider natuurlijk, naar de rivier en gaat hier even kopje onder om dan lekker het publiek nat te spuiten :). Als iedereen gewassen is, zowel publiek als de olifanten, is het tijd voor een voorstelling met een groep olifanten. Olifanten die voetballen, hout slepen net als vroeger, mondharmonica spelen, basketballen en ook gingen ze schilderen. Als je ziet wat zo’n olifant dan nog kan schilderen met zijn slurf en wat voor een plezier dat zo’n beest dan heeft, dat is echt supermooi. Als de show is afgelopen komen we bij het hoogtepunt van deze dag. We gaan een tocht maken op de rug van de olifant door een klein deel van het oerwoud. het is een aparte ervaring zo op de rug van de olifant. Na ongeveer een uur waren we aan het einde van de olifantentour en zijn we overgestapt op een ossenwagen om terug te gaan naar het olifantenkamp. Nou ik kan je vertellen dat zit voor geen meter. Die grote houten wielen vangen geen oneffenheden op, dus het was een hele hobbelige rit. Hierna zijn we vanaf het olifantenkamp met een bamboevlot de rivier afgezakt en konden we lekker van de natuur genieten. Dat was dan het olifantenkamp. Op de terugweg naar het hotel hebben we nog even een waterbuffelkamp bezocht. Hier werd ons verteld hoe vroeger mbv een buffel het land werd omgeploegd. Hoe de rijs werd gezaaid. Hoe deze later weer wordt verplant en hoe het dan ook weer geoogst wordt. En dit allemaal met de hand. Nu op naar ons hotel om ons klaar te maken voor het avondprogramma. Deze avond is het tijd voor een echte traditionel Thaise massage van ongeveer 2 uur lang. De massage wordt uitgevoerd door gediplomeerde masseuses. Bij binnekomst worden eerst je voeten gewassen en mochten we vervolgens doorlopen naar een zaaltje waar we met zijn allen gemasseerd werken. Eerst allemaal omkleden in een soort pyama en dan lekker gaan liggen op een matrasje. Op dat moment begon de massaege. Eerst+/- een uur je benen en daarna de rest van je lichaam. Het is geen oliemassage, maar een accupressuur-methode. Er wordt dus als het ware gedrukt op verschillende delen van je lichaam. Je wordt in de meest vreemde posities gelegd om dan je spieren op te rekken. Al met al een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

One Response to “Maandag 16 april 2007 (Chiang Mai)”

  • pa en ma says:

    Na al die spannin g van die olifanten heb jullie ook wel ontspanning nodig en lekkere massage nog wel.

    Ik ben jaloers op jullie.

    Elly

Leave a Reply

Search
Categories
Archives