Woensdag 18 april 2007 (Chaing Rai)

Vandaag worden we weer op tijd gewekt. We gaan naar de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Laos, Burma en Thailand samen komen. Her maken we een boottocht op de Mekhong Rivier en stappen nog even uit om Laos te bezoeken. We krijgen hier een toegangsbewijs voor Laos, zonder ook maar ons paspoort te hoeven tonen. We moeten alleen 20 baht (+/- 40 cent) te betalen, hoezo corruptie. Als we hier 40 minuten over een markt gelopten hebben, gaan we terug naar de boot om terug te keren naar ons beginpunt. Nu gaan we een klein stukje met de bus en gaan we lunchen aan de Mekhong.  Als we de lunch op hebben, keren we terug naar Chiang Rai om daar over te stappen in zo’n pick-up taxi. (Deze keer is het een groene. De groene zijn voor buiten de stad.) Waarom doen we dit? Ik zal het even uitleggen. We konden buiten de tour om nog een bezoek brengen aan de langnekken, maar dan moest iedereen van de groep (28 personen) mee. Er mocht niemand in de bus achterblijven. Maar ja er zijn altijd spelbrekers. Vier mensen wilden dit niet zien, dus de rest kon dit ook niet doen. Nu heeft onze reisleider ervoor gezorgd dat we alsnog naar de langnekken konden, maar dan moesten we wel onze vrije middag opofferen en met die pick-up taxi erheen. Dus daarom overstappen. De rest (4 mensen) gaan met de bus terug naar het hotel. We rijden ongeveer 45 minuten met die taxi naar de langnekken, die in de bergen wonen. Hier aangekomen lopen we naar het dorpje waar ze wonen. Onderweg kom je in de verkoopkraampje weer dezelfde dingen tegen. Volgens mij is het gewoon allemaal “made in Taiwan” i.p.v. door de locals :). We hebben even door het dorp van de langnekken gelopen en hebben een kleine uitleg gekregen. Daarna zijn we weer met de pick-up taxi richting het hotel gereden. Wat zijn die taxi’s oncomfortabel zeg! In het hotel direct een verfrissende douche genomen en daarna naar de lobby om te kijken of er nog is gereageerd in onze blog en gelijk maar de blog even iets aanvullen. Dan is het etenstijd. Na het eten gaan we met de jongeren lekker schreeuwen in een microfoon, volgens mij noemen ze dat karaoke. Rond 22.15 uur doen we de lichten uit in de lobby.

Leave a Reply

Search
Categories
Archives