Zaterdag 21 april 2007 (Kampaengpet-Kanchanaburi-River Kwae)

Balineese stijlVanmorgen was het dan zo ver. Het was de dag dat we het meest vroeg op moesten om ons schema te halen. Om 5 uur ging de wekker. Dit was de laatste echte busdag deze vakantie (althans dit werd ons gezegd). Om 06.30 uur vertrokken we met de bus richting Kanchanaburi. Onderweg stopten we nog even bij een tuin/restaurant die helemaal is aangelegd in Balinese stijl. Erg mooi allemaal. We kunnen even naar de happy-room (=WC) en we kunnen er wat koffie/thee kopen. Na ongeveer 30 minuten is het dan tijd om verder te gaan richting Kanchanaburi en dus ook de River Kwae. Brug over the river kwae

Daar aangekomen rijden we door naar de River Kwae Noi om op een groot vlot al lunchend de rivier over te gaan. We eindigen deze tocht bij de wereldberoemde brug. Hier mogen we even voor ons zelf rondlopen.

Na een klein uurtje gaan we met de bus naar het treinstation van Wang Po, waar we de trein zouden gaan nemen over de beruchte spoorlijn. Helaas voor ons blijkt het spoor defect en kunnen we niet met de trein. Veel mensen balen hiervan en wij zijn er ook 2 van. Dan gaan we maar weer met de bus terug naar Kanchanaburi om daar het Thailand-Burma spoorwegmuseum te bezoeken.

BegraafplaatsHier laten ze de geschiedenis zien van de aanleg van deze spoorlijn en hoe het er toen allemaal aan toe ging. Vervolgens gaan we naar de naastgelegen erebegraafplaats waar vele PoW’s (prisoners of war) liggen begraven die hebben meegeholpen met de aanleg van de spoorlijn. Erg indrukwekkend allemaal!

Hierna naar ons hotel, het River Kwai Hotel. Na het opfrissen nog even op internet om de blog aan te vullen (gelukkig werkt internet hier wel!) en na het eten ook nog geinternet. Opgebrand naar bed om lekker te gaan slapen.

Leave a Reply

Search
Categories
Archives