Dinsdag 24 april 2007 (Hua Hin-Ranong)

Vandaag verlaten we Hua Hin en rijden in zuiderlijke richting naar Ranong. Onderweg stoppen we om een kijkje te nemen op een ananasplantage. Leuk om nu eens te zien hoe ananassen in het “wild”leven. Ze groeien niet aan de boom zoals veel mensen denken, maar groeien als bloemkool aan een plant op de grond. Elke plant produceert zo een ananas.

Ananas 2Ananas 1

We lunchen in het plaatsje Chumphon en rijden via een mooie route naar Ranong. Hier gaan we een warmwaterbron bezoeken. Ons hotel maakt ook gebruik van dit warme water (voor bijv. de douche) wat het beste warme water van Thailand is en nummer 3 van de wereld.

Als we aankomen bij ons hotel worden we opgewacht door de politie en wat MP. Het blijkt dat een hoge luchtmachtofficier hier een feest/bijeenkomst heeft. Je zag echt overal bewaking staan met hun walkie-talkies. Op elke verdieping stond er b.v. 1 bij de lift. Je hoefde je dus niet onveilig te voelen in dit hotel :-). De man die wacht hield op onze etage dacht dat we Amerikanen waren. Zien we er dan gevaarlijk uit? We hebben hem maar direct uit de droom geholpen en hebben gezegd dat we uit Holland / The Netherlands kwamen. Direct begon hij over voetbal te praten :-). Hij wenstte ons een prettige avond. We hebben hierna lekker gegeten in het hotel met live muziek en zijn vroeg naar bed gegaan om wat slaap in te halen.

Leave a Reply

Search
Categories
Archives